Pàgines

5/10/10

Orgullosos i serbis! (Поносан и Срби!)

El proper diumenge es celebrarà l'Orgull LGTB a Belgrad, la capital de Serbia. El col·lectiu homo, bi i trans serbi ha decidit que ja és hora d'enfrontar-se als fanàtics religiosos i als feixistes i celebrar l'orgull després d'anys sense poder celebrarlo per por. Per por a que els agredisquen, per por a que els facen mal, per por a que els foten...

Però com sol ocórrer, els débils s'han cansat. S'han cansat de suportar una societat que no els estima, que els rebutja i els aïlla. S'han cansat de la homofobia i han alçat la veu. Ara venen les amenaces dels integristes, que tenen por a que se'ls plene el carrer de plomes, però espere de tot cor que lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de Serbia, no facen ni puto cas a les amenaces i que continuen avant.

Serà un Orgull històric. El Govern ha donat el vist-i-plau a la seua celebració i si finalment aconsegueixen fer-lo, serà un triomf de totes i tots. Cada vegada que un país supera la barrera de l'Orgull, supera les seues pors i temors, supera eixe escaló que separa la por de la igualtat i és, sense cap dubte, el principal pas cap al respecte i la llibertat. 

No els doneu el poder de fotre-vos. Lluiteu, lluiteu per una societat millor, i lluiteu pels que no poden fer-ho. Per ells, per vosaltres, per nosaltres... Avant amb l'Orgull de Belgrad!


Такође, на српском:
Следеће недеље ће бити прослављен поноса ЛГБТ у Београду, престоница Србија. Група Хомо, би и транс-Србија је одлучила да је време да се суочи верских фанатика и фашисте и славе понос након година без могућности да се прослави за страх. Бојећи се да се физичким нападима из страха од оштећени, из страха да курац.
Али као и обично, слабе су уморни. Су уморни од подршке друштва, који их воли, која одбацује и изолата. Су уморни од хомофобије и имају подигао свој глас.Сада долазе претње фундаменталиста, који се плаше да попуне улице од перја, али искрено се надам да лезбејке, гејеви, бисексуалне и трансродне Србија, не правимо никакве случај јеботе претњи и наставите напред.
Понос ће бити историјска. Влада је дала сагласност да свој закључак и да ли коначно успети, то ће бити тријумф за све. Сваки пут земље превазилази баријере поноса, превазиђу своје страхове и бриге, него корак који раздваја страх од једнакости и је без сумње велики корак ка поштовање и слободу.
Они не носе моћ курац. Борба, борба за боље друштво, и борити се за оне који не могу. За њих, за вас, за нас ... Напред Поворке поноса!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada