Pàgines

30/10/10

Els inesperats canvis del govern Zapatero

La passada setmana ens despertàvem amb una inesperada notícia de política nacional, i és que, el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar el passat dimecres 20 d’octubre canvis a les carteres ministerials.

Aquests canvis han afectat a la majoria dels ministeris, i han convertit a Alfredo Pérez Rubalcaba en l’home fort del govern, ja que, a més de mantenir el seu càrrec de ministre de l’interior, ostentarà també la vicepresidència primera del govern, càrrec que ocupava fins aleshores Maria Teresa Fernández de la Vega.

Un altre dels canvis significatius han sigut les desaparicions de les Carteres d’Igualtat i de Vivenda, les competències de les quals han passat a ser desenvolupades per Sanitat i Foment, respectivament.

Altres ministres han canviat de ministeri, com és el cas de Trinidad Jiménez, que ha passat d’ocupar Sanitat a Assumptes Exteriors. D’aquesta manera, Leire Pajín, ex secretària d’organització del PSOE, s’ha convertit en la nova ministra de sanitat, i Miguel Ángel Moratinos ha quedat fora del govern de Zapatero.

Dos dels canvis que millor ha rebut l’esquerra espanyola han sigut les incorporacions de l’històric d’UGT Valeriano Gómez que ha passat a convertir-se en ministre de treball i que, paradoxalment, haurà de portar endavant la reforma laboral contra la que es va manifestar el passat 29 de setembre. D’altra Banda, la ex alcaldessa per EU de Córdoba, Rosa Aguilar, ha sigut nomenada ministra de medi ambient, marí i rural, amb l’eixida d’Elena Espinosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada