Pàgines

2/10/11

Homofobia a bord

El passat dia 26 de setembre l'actriu i cantant Leisha Hailey va ser expulsada d'un avió de la companyia Southwest Air per mostrar un comportament 'immoral', segons paraules de la pròpia companyia. 

El fet és que l'actriu viatjava amb la seua parella, la també cantant Camila Grey, i segons comentaren treballadors de la companyia, alguns passatgers del vol van mostrar-se 'incòmodes' davant el comportament carinyós de la parella. 

Reacció de l'actriu a Twitter.

Curiosament, la companyia, es manifesta al seu web com 'amiga de la comunitat LGTB' i assegura estar compromesa amb la causa, però certament no van demostrar eixa tolerància en expulsar Hailey i Grey del vol 2274. A més, lluny de disculpar-se, la companyia es justifica definint-se com una companyia familiar. ¿A cas dues dones que s'estimen no són una família?

Poques hores després de l'incident, i després de la poc apropiada resposta de la companyia, la parella, que a més fomen la banda Uh Huh Her va fer públic al seu web un comunicat on explicava els successos i les seues sensacions després del que va ocórrer:

Nosaltres sempre hem promogut la tolerància, la franquesa i la igualtat com a grup musical i com persones individuals. Nosaltres dos venim de famílies on els nostres pares no només ens estimen i ens accepten, sino que també estan orgullosos de qui som. Pensem que tothom té dret a viure obertament en aquesta societat amb igualtat. De cap manera les nostres accions a Southwest Airlines eren excessives, inapropiades o vulgars. Volem deixar clar que no estàvem enrotllant-nos, ni creant cap mena d'espectacle, només va ser un bes modest. Som dues dones responsables que caminem arreu del món amb dignitat. Només érem carinyoses com qualsevol altra parella normal. Vam estar a l'avió menys de 5 minuts quan tot es va dir i fer. Prenem completa responsabilitat d'haver-nos enfadat verbalment amb el personal del vol després de dir-nos que eren una "companyia familiar". En cap moment ens van dir la raó per la qual ens van increpar, només ens van renyir que necessitàvem "estar alerta de que Southwest Airlines és una companyia orientada per a les famílies". No importa com de baixa és xiuxiuejada l'homofobia, això no la fa menys forta. Es pot xiuxiuejar odi. Nosaltres demanem a aquesta companyia aèria que ensenyen al seu personal a no discriminar a qualsevol parella, sempre, sense tenir en compte les seues pròpies creences. Volem viure en una societat on si la persona que estimes s'inclina per donar-te un bes innocent en un avió, no siga etiquetat com "excessiu" o "no familiar" per una empresa i els seus treballadors. Ens sembla molt molest que la mateixa aerolínia que es delecta de ser LGTB-amiga ha provocat un molest incident que va ocórrer amb el nostre comportament qualificat de "massa excessiu". L'anterior no és una disculpa i estem en procés de produir una queixa formal a la companyia. Esperem que quan tot siga dit i fet una major tolerància sense prejudici evolucione. 

Uh Huh Her
Leisha Hailey i Camila Grey 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada