Pàgines

28/4/11

El PP contra la televisió pública

Primer va ser la secretària general del PP i cap de llista per Castella la Manxa, Maria Dolores de Cospedal en directe i ara Ana Mato, la vicesecretària general del mateix partit. En qüestió de dies les dos han acusat a Radio Televisió Espanyola  (RTVE) de manipulació informativa.

Ana Mato ha dit en el programa de Juan Ramón Lucas que mai en la vida havia vist tanta manipulació a RTVE, i Maria Dolores de Cospedal, que és molt valenta ella, ho va fer en directe al programa d'Ana Pastor.

És curiós que dos lidereses del PP es queixen de la manipulació informativa de la televisió pública espanyola, perquè aquesta televisió només ha estat acusada de manipulació en un moment. Va ser l'any 2003, quan els informatius els dirigia el molt il·lustre José Maria Az... no, perdó, ho feia Alfredo Urdaci, que va haver de llegir una sentència de l'Audiència Nacional que donava la raó als sindicats en què el tractament que s'havia fet de la vaga general no havia sigut l'adequat.


El cas és que la mateixa Ana Mato va desvetlar en el programa de Lucas el vertader motiu que la portava a fer aquestes declaracions: "¿Sabe lo que vamos a hacer nosotros? En cuanto podamos, cambiar la ley para que se privaticen las televisiones públicas".

Aham! Ahí tenim la resposta. L'última estratègia ofensiva del PP contra la televisió pública només té un objectiu ben clar: Sentar la base per a la futura privatització de la televisió pública estatal i, per suposat, també de les autonòmiques.

De tota manera, caldria recordar en moments com aquestos quines són les televisions autonòmiques més durament criticades per les associacions de periodistes per ser les més manipulades de l'estat espanyol, concretament les televisions públiques dels bastions pepers: Telemadrid i la ja coneguda, conegudíssima i patidíssima, Canal 9. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada