Pàgines

6/12/10

Constitutio

De vegades una imatge val més que mil paraules. Forges això ho sap ben bé, per això cada dia ens fa partíceps de la seua particular forma de veure l'actualitat. 
Hui, 6 de desembre commemorem el dia de la Constitució espanyola de 1978, una Constitució que va aplegar després de quasi 40 anys de dictadura i tres anys d'incertessa i que certament no és perfecta, però és la que ens ha permés assolir grans avanços en matèria de política social, per més que els pese als senyors del mercat. 
La democràcia a Espanya està en bolquers i hui només puc sentir-me optimista de cara al futur, un futur en el que espere que la societat espanyola tinga la democràcia per l'única forma possible de ser societat, en el que el franquisme i la dictadura siguen un estigma i ningú senta la necessitat de sentir-se orgullós d'eixe passat tan deplorable, en el que cadascú visca la vida a la seua manera sense destorbar la dels altres.
Potser siga massa utòpic, però és el que espere. La meua confiança en el poble espanyol he de reconèixer que és escassa, sobretot en els temps de crisi que corren, en els que qualsevol excusa és bona per arremetre contra la democràcia, contra el Govern i contra tot el que simbolitza aquesta Constitució. 
Cap interès polític, partit o mercat deuria fer tremolar els pilars de la democràcia. Els nostres pilars estan creixent, anem a fer-los ben sòlids per als que estan per venir.

2 comentaris:

  1. Jo la veig massa en perill últimament... :S

    Per cert, veient el gadget que has ficat d'Haití... no sé si hauràs vist açò:
    http://www.youtube.com/watch?v=lrbL1s9qwBs

    (és un poquet fort, mira-ho amb ànims...)

    ResponElimina