Pàgines

25/12/10

Fum, fum, fum!

25 de desembre de 2010, dia de Nadal. Les portades digitals dels dos diaris de referència espanyols ens tornen a sorprendre amb la distribució de les seues notícies. Suposadament, l'ordre de les notícies es determina segons la importància que el periodista o el mitjà atorga a cadascuna. Si aquestes són les notícies de major importància, crec que provaré amb algun periòdic estranger....

EL PAÍS.COM
Obri la edició digital amb una espècie d'estudi sobre cóm ha de servir-se el cava. Deu ser una notícia molt important, ja que si el cava es desventa, és repugnant. 

Continuem llegint i ens trobem el discurs del rei, acompanyat amb una foto de la selecció espanyola de futbol al més pur estil Facebook. M'imagine la situació:
JC: Ponemos la foto esta que estoy con la selección, que queda chula.
 Assessor: Pero majestad! Lo formal es poner una foto de familia!
JC: Vaaaaa!! Porfa, porfa, porfa...!! Que si,va, que salimos muy guapos y verás que envidia le voy a dar a los de Mónaco... Je, je, je.


I ja, a continuació, venen les notícies "en serio". Però per aplegar a elles cal donar un parell de voltes a la roda del ratolí, vaja, que deuen ser molt poc importants en un dia de nadal.


EL MUNDO.ES
El Mundo trau, en el dia de nadal, la seua cara més moralista, amb tot allò de defensar els valors tradicionals, com la família tradicional, la misa tradicional, el sopar tradicional i el no menys tradicional discurs del rei.

Bé, no està malament el seu començament, però a partir d'ara, la portada d'El Mundo serà una catàstrofe a nivell periodístic. 

 Discurs del rei, per tornar a verure'l o per descarregar-lo en PDF, com tots els altres periòdics nacionals. De nou ens mostren la foto del monarca acompanyat amb la foto de la selecció espanyola. Sembla que els espanyols hem de sentir-nos orgullosos d'eixe equip.

 Continua la informació de succesos, aproximadament a la mateixa altura que El País, però El Mundo li dóna una especial importància a la paraula "familiar". També posa per subjecte al fill (El País posava a la mare), que a El País, només era el presumte assassí de la dona. 

 Però, com que s'havien posat massa seriosos, i això en nadal no mola, continuen amb un titular d'allò més atractiu.

Un poquet més de serietat i...

 ¡Sorpresa! El vídeo de la dona semi-nua del dia!

 I tot per a tornar després al puritanisme nadalenc: la imatge de la família ideal, el matrimoni que tota espanyola desitjaria tenir, una foto dels prínceps d'Astúries on suposadament es miren amb tendresa. Jo veig que ella està desitjant aplegar a casa per esbroncar-lo com si no hi haguera demà.
 I per expurgar els pecats, acabem amb el papa del Vaticà i la misa del Gai, o alguna cosa així. És curiós que el senyor aquest demane la fi de le guerres i dels opressors, perquè al llarg de la història s'han endut la seua part de totes les guerres i si algú coneix una entitat menys opressora que l'Esglèsia Catòlica que "baje dios y lo vea". Hale, a seguir disfrutant del que queda del dia de nadal (recordeu que cel·lebrem que "ha nacido el niño dios" i que eixe és un motiu de goig i alegria [¿?]).

1 comentari:

  1. Hui m'he sentat mig hora a vorer la tele, i ni això... tot era vorer errors i mals periodistes per totes bandes... un poquet més de professionalitat!
    i lo dels periòdics... és que era el Dia de Nadal...!! xD

    ResponElimina