Pàgines

15/11/10

Detinguda l'advocada de Sakineh Ashtiani

L'advocada de Sakineh Ashtiani va ser detinguda anit a Teheran, segons ha informat Público
Segons l'agència de notícies Mehr, l'advocada Sara Sabbaghiyan va ser detinguda anit juntament amb altres quatre advocats "per motius de seguretat". 

La justícia iraniana. Iran Human Rights
Però la realitat és que sembla ser que aquesta acció continua en la línia del govern iranià d'evitar que hi haja informació sobre l'estat en el que es troba Ashtiani, ja que no és la primera detenció relacionada amb el cas, sinó que el passat 11 d'octubre van ser detinguts el seu fill i el seu advocat, juntament amb dos periodistes alemanys que els entrevistaven, i a més, el primer advocat que va tenir va haver d'exiliar-se a Noruega per motius de seguretat. 

Mestrestant, el president iranià, Mahmud Ahmadineyad continua afirmant que aquest procés és una fal·làcia inventada per occident per tal de desprestigiar l'Estat d'Iran, al mateix temps que la Judicatura iraniana insisteix en la culpabilitat de Sakineh i en la seua imminent execució, que ja estava programada i es va detindre degut a la pressió internacional. 

 
Iran té representació a l'ONU. Pilar Guillén
Però pocs estan sent els estats que estan actuant en contra de l'execució d'Ashtiani. Recordem que Iran és un país en el qual es produeixen constants violacions dels Drets Humans, sobre tot pel que fa a drets de les dones i d'homosexuals, i que organismes internacionals com la ONU ni tan sols s'han pronunciat en contra de dites violacions, malgrat que Iran és membre d'aquesta organització i, per tant, suposadament, ha d'haver signat la Carta de les Nacions Unides, la qual cosa només significa que hauria de respectar-la. 


«Para las Naciones Unidas, el concepto de «Estado de derecho» ocupa un lugar central en el cometido de la Organización. Se refiere a un principio de gobierno según el cual todas las personas, instituciones y entidades, públicas y privadas, incluido el propio Estado, están sometidas a unas leyes que se promulgan públicamente, se hacen cumplir por igual y se aplican con independencia, además de ser compatibles con las normas y los principios internacionales de derechos humanos. Asimismo, exige que se adopten medidas para garantizar el respeto de los principios de primacía de la ley, igualdad ante la ley, rendición de cuentas ante la ley, equidad en la aplicación de la ley, separación de poderes, participación en la adopción de decisiones, legalidad, no arbitrariedad, y transparencia procesal y legal».


¿A algú més li sembla que Iran s'està passant pel forro el Dret Internacional i que la ONU s'està passant pel forro a Iran? 

+Info: Iran Human Rights

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada