Pàgines

4/11/10

El compte enrere de Sakineh Ashtiani

Sakineh Ashtiani, dona iraniana de 43 anys, va ser condemnada a mort l'any 2007 per adulteri i per haver participat en l'assassinat del seu marit. En maig de 2006, segons apunta Amnistia Internacional, Sakineh va ser condemnada a rebre 99 fuetades per "mantenir una relació ilícita amb dos homes" i, posteriorment, va ser condemnada a morir lapidada per "mantenir una relació extramatrimonial". 

Malgrat que al judici dos dels cinc jutges es van mostrar contraris a l'aplicació de la pena de mort ja que, segons la mateixa font "ja havia sofrit la flagelació" i malgrat que les proves d'adulteri eren insuficients, Sakineh va ser definitivament condemnada a morir flagelada pel Tribunal Suprem d'Iran. 

L'advocat de Sakineh Ashtiani, Mohammad Mostafaei, va haver de fugir a Noruega a causa de les pressions a les que es va veure sotmés durant el procés. Actualment el cas està en mans d'un altre advocat, Javid Houtan Kiyan, que actualment es troba empresonat. 

La lapidació de Sakineh estava prevista per al passat dia 2 de novembre, però la pressió internacional va provocar un retardament de l'execució, que, segons va declarar el ministre d'exteriors iranià al seu homòleg francès, encara no s'ha produit ja que "les instàncies judicials iranianes encara no han assolit encara un veredicte final en el cas de Sakineh", informava hui El País.

Degut a la seua situació d'aïllament no és possible saber amb certesa quin és el seu estat, per la qual cosa, fins que el govern iranià no faça pública la seua sentència, Sakineh pot ser executada en qualsevol moment.

Diverses organitzacions, entre elles Iran Human Rights, Amnistia Internacional i Juventudes Socialistas de España (JSE), han organitzat campanyes a través d'Internet per intentar fer aplegar un missatge de rebuig a la pena de mort a les autoritats iranianes. 

Si vols participar en aquesta campanya, només has de plenar el formulari que tens a la teua dreta. Automàticament s'enviarà un correu electrònic a la embaixada d'Iran a Espanya per mostrar el teu rebuig a la pena de mort  i aconseguiràs que la onada de protestes a nivell mundial que ha unit des de polítics fins a estudiants universitaris siga un poc més forta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada