Pàgines

5/11/10

El món real: Haití, Indonèsia, Pakistan

Mentre Espanya ultima els preparatius per a rebre al papa demà dissabte 6 de novembre...

Més d'un milió d'haitians damnificats pel terratrèmol que va destruir Haití el passat 12 de gener esperen amb desolació l'aplegada de l'huracà Tomas, que acabarà de destruir el poc que queda d'Haití i de la seua gent. A més, l'epidèmia de còlera que envaeix l'illa, i que ja ha matat a més d'un centenar de persones, es veurà agreujada a causa de les tempestes que està provocant l'huracà. Més del 70% de la població haitiana viu en la més absoluta pobresa, sense ni tan sols un sostre sota el que viure. 

Un milió de damnificats haitians viuen encara a dia de hui en campaments. AP















Ja són 100 les persones que han mort a Indonèsia a causa de l'erupció del Merapi, que hui ha provocat la mort d'almenys 54 persones, a més de 68 ferits. Indonèsia continua recuperant-se del desolador sisme submarí que va colpir la zona occidental de l'illa de Sumatra el pasat dilluns, i que ha deixat un balanç de 282 morts, 484 desapareguts i 4.000 desplaçats.

Indonèsia devastada per partida doble. AP















El fanatisme religiós ha provocat hui la mort d'almenys 50 persones en una mesquita a Peshawar (Pakistan). Sembla ser que la causa ha sigut una disputa entre dos grups islamistes radicals. Segons els testimonis, el terrorista es va immolar tot just al finalitzar la misa que havia combregat a 300 persones.

Una de les víctimes de l'atemptat. EFE















Però què pot opinar sobre això un senyor que hauria de dedicar-se a donar ajuda humanitària, que hauria de dedicar els seus dies a la solució de conflictes religiosos, que hauria de complir el seu vot de pobresa per posar-se a la pell de tantes persones com estan patint greus catàstrofes en aquests mateixos moments i que, en compte d'això, es dedica a passetjar-se pel món com si fos una estrella de rock?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada