Pàgines

17/1/11

Una imatge, mil paraules

"Els homosexuals estan posseïts per dimonis" 
California, abril de 2010. Un grup de persones es manifesta en contra del matrimoni entre persones del mateix sexe. En la imatge, un home mostra un cartell "Els homosexuals estan posseïts per dimonis", diu amb tota la seguretat del món, com qui afirma que el planeta terra és rodó i està aplatat als pols. Potser fins i tot s'ho crega, potser va escriure el seu cartell amb la fe cega que professen aquells que tenen una vida tan buida que els impedeix fer altra cosa que no siga criticar les vides alienes, odiar-les. 
Actualment el parlament californià s'enfronta a l'aprovació o no de la Proposta 8, que suposaria l'eliminació immediata de la llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe. Suposaria també que totes aquelles persones que s'han casat amparats per aquesta llei, quedarien divorciades automàticament, i els seus fills, ens els casos en els que n'hi ha, passarien a ser fills d'un dels progenitors, deixant l'altre sense drets sobre l'infant. 
Des d'Internet s'ha iniciat una campanya anomenada NOH8 ('no hate' fonèticament, 'no odi') impulsada per tota mena de cares conegudes, entre actors, actrius, cantants, presentadors i presentadores de televisió, models, periodistes i també, per suposat, persones anònimes que no desitjen que l'odi s'implante a California. Encara que aquesta Proposició 8 ens puga semblar una cosa llunyana i impensable a Espanya, res més lluny de la realitat. A Espanya tenim la nostra pròpia P8 en forma de recurs d'inconstitucionalitat presentat davant el Tribunal Constitucional per la majoria del Grup Popular en el Congrés dels Diputats. 
I així comencem una nova secció, perquè una imatge no sempre val més que mil paraules, i mil paraules no són suficients per expressar una imatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada